Kun tärkeintä on saunominen

Miten säästää sähköä saunan lämmityksessä?

Sähköä voi säästää saunassa vähentämällä saunomiskertoja. Saunan lämpötilan voi myös säätää vaikkapa 100 asteen sijaan 80 asteeseen, jolloin löylyistä pystyy kuitenkin nauttimaan. Säästö on kuitenkin pieni. Kiuasta ei kannata myöskään sammuttaa heti saunomisen jälkeen, sillä lauteet voivat homehtua. 

Sähkön hinnan noustessa moni miettii, miten sähkön kulutusta voisi pienentää huokeamman sähkölaskun toivossa. Sähkökiukaalla varustettu sauna on yksi kulutuskohde, joka nostaa kuukausilaskun kokoa. Saunomista rakastavalle ihmiselle sähkön säästäminen saunassa voi olla hankalaa. Keinoja sähkön kulutuksen pienentämiseen on muutamia, mutta saunomiskertojen vähentäminen on tehokkain keino. 

Suurempi ja persoonallinen laudekokonaisuus Mitta-Hermanni toteutuksena
Saunomiskertojen vähentäminen on paras keino säästää saunan sähkölaskussa.

Älä sammuta sähkökiuasta heti saunomisen jälkeen 

Yleinen harhaluulo on, että sähkökiukaan sammuttaminen heti saunomisen jälkeen toisi säästöjä sähkölaskuun. Totuus on kuitenkin se, että kiukaan sammuttaminen liian aikaisin voi aiheuttaa säästön sijaan kuluja. 

Jos saunan lämpötila tippuu heti saunomisen jälkeen, kosteus jää saunaan ja lauteille. Pahimmassa tapauksessa lauteisiin saattaa kasvaa hometta, mikä ei tietenkään ole miellyttävä asia. Vahingoittuneiden lauteiden maksaminen saattaa maksaa satoja euroja, kun taas kiukaan sammuttamisella saavutetaan vain muutaman euron säästö. Sähkökiuas olisi hyvä jättää päälle vähintään puoleksi tunniksi saunomisen jälkeen. 

Mikä on oikea tapa säästää sähköä saunassa? 

Oikea ja paras tapa säästää sähköä saunassa on vähentää saunomiskertoja, jos kyseessä on sähköllä lämpenevä kiuas. Saunaa ei kannata myöskään lämmittää turhaan, vaan saunaan kannattaa mennä heti, kun se on tarpeeksi lämmin. Kiukaan lämpötilaa pienentämällä voidaan saada pieni säästö, mutta ei mitenkään merkittävää hyötyä. 

Kaarevat Mitta-Hermanni -saunanlauteet
Säästöä ei kannata tehdä lauteiden kunnon kustannuksella, vaan sähkökiuas kannattaa jättää noin 30 minuutiksi päälle saunomisen jälkeen.

Saunan valaistuksessa pystyy myös säästämään. Valoja ei tarvitse pitää saunassa päällä esimerkiksi lämmityksen aikana, vaan ne voi sytyttää vasta, kun aloitat saunomisen. Valaistusta voi vähentää myös saunomisen aikana, jos mahdollista. Turvallisuus täytyy kuitenkin huomioida, jotta kuuman kiukaan kanssa ei satu vahinkoja.  

Vinkit sähkön säästöön saunassa 

 • Vähennä saunomiskertoja 
 • Pienennä kiukaan lämpötilaa (pieni säästö) 
 • Älä sammuta sähkökiuasta heti saunomisen jälkeen 
 • Säästä saunan valaistuksessa, mutta muista turvallisuus 
 • Lämmitä välillä puukiukaalla, jos mahdollista 

  Sähkön säästäminen onnistuu siis myös saunassa, mutta säästöä ei kannata tehdä lauteiden kustannuksella. Lauteiden homehtuminen liian aikaisin sammutetun kiukaan takia on suurempi haitta verrattuna saavutettuun säästöön. 

  Saunakäyntien suunnittelulla etukäteen säästää paljon enemmän, koska silloin kiuas ei lämpene turhaan. Saunasta voi siis nauttia myös silloin, kun sähkön hinta on korkealla. 

  Jos sinulla on muuta kysyttävää saunasta tai saunan lauteista, ota yhteyttä Hermanni-Lauteisiin. Me olemme lauteiden asiantuntijoita, joten osaamme auttaa sinua kaikessa saunan lauteisiin liittyvässä. 

  Kysy lisää saunan lauteista

  Haluatko jälleenmyyjäksi tai kaipaatko lisätietoja tuotteistamme?

  Ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.   Hermanni-Talot Oy
   Nikkarinkuja 4
   13720 Parola
   myynti­@hermanni-talot.com

   Myynti
   Petri Keinänen
   0500 415 184
   petri.keinanen­@hermanni-talot.com

   Linkkejä
   Esite (pdf)
   Jälleenmyyjät
   Toimitusehdot

   Hermanni logo Luotettava kumppani AA luottokelpoisuus Menestyjät logo

   Toimitusaika 2-3 viikkoa - Hermanni-lauteet valmistetaan kotimaisena käsityönä tilausten mukaisesti

   Copyright © 2024 Hermanni-Talot Oy