Kun tärkeintä on saunominen

Saunan lauteet

Saunan lauteet suomalaisena käsityönä jo vuodesta 1994. Lauteemme ovat suomalaista käsityötä parhaimmillaan. Rakennamme kaikki lauteiden kappaleet itse laadukkaista materiaaleista. Voit valita laudemateriaaliksi kuusen, haavan, tervalepän tai lämpökäsitellyn haavan.

Laudekokonaisuuksia meiltä löytyy kolmea erilaista aina valmislauteista muokattavaan Vakio-Hermanniin sekä täysin yksilölliseen Mitta-Hermanniin.
Tutustu ja tilaa valmiit laudepaketit täältä.

Meiltä löydät toimivat ja kestävät lauteet jokaiseen saunaan. Tilaa omasi suoraan netistä tai ole meihin yhteydessä!

Valmislauteet

Vakio-Hermanni

Mitta-Hermanni

Viimeisteltyä suunnittelua

Lauteet on suunniteltu huolella ja yksityiskohdat ovat viimeisteltyjä. Lauderakenne on kestävä ja muotoiltu siten, että vesi pääsee valumaan vapaasti pois. Lisäksi lauteiden puurunko on jäykkää liimapuuta, joten se pysyy takuuvarmasti suorana. Lauteiden kansi ja runko ovat helposti irrotettavissa, joten puhdistus on helppoa.

Materiaalivaihtoehtoja on neljä: kuusi, haapa, tervaleppä ja lämpökäsitelty haapa.

Hermanni saunan lauteet ovat

 • huolella suunniteltu
 • suomalaista käsityötä
 • laadukas ja mittatarkka
 • toimiva ja kestävä
 • nopea ja helppo lauderatkaisu

Vakio-Hermanni saunan lauteet kaksiaskelmaisella penkillä ja selkänojalla

Vakio-Hermanni saunan lauteet kaksiaskelmaisella penkillä ja selkänojalla

Saunan valmislauteet

Laudepaketti on helppo ja vaivaton ratkaisu moneen saunaan. Laudepituuksia on valittavana neljä (1490 mm, 1790 mm, 2090 mm ja 2390 mm) ja leveysvaihtoehtoja kolme (400 mm, 500 mm, 600 mm). Laudepaketti sisältää myös kannattimet, ruuvit sekä selkeän asennusohjeen.

Tilaa laudepaketti täältä!

Esimerkkituotteita

Tilaa valmislauteet verkkokaupastamme

Vakio-Hermanni – muokattava peruslaudepaketti

Muokkaamme ja räätälöimme Vakio-Hermanni -lauteet asiakkaan mittojen, tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Laudepakettiin kuuluvat lauteiden ylä- ja alatasot yhdelle seinälle, penkki, kiuassuojakaide ja asennustarvikkeet. Vakio-Hermanni on joustava ja muokattava laudekokonaisuus, joka sopii useimpiin saunatiloihin.

Tutustu lisää Vakio-Hermanniin »

Mitta-Hermanni – yksilöllinen kokonaisuus

Kun saunan tilaratkaisu on erikoinen, tai kun etsit erityisen yksilöllistä laudekokonaisuutta, valitse Mitta-Hermanni. Mitta-Hermanni on yksilöllinen, juuri Teidän toiveidenne mukaan suunniteltu ja käsityönä valmistettu laudeyhdistelmä. Käymme paikan päällä (pääsääntöisesti välillä Tampere – Helsinki) mittaamassa lauteiden mitat ja teemme lauteista 3D-suunnitelman. Toimitamme myös alumiinirunkoiset ja seinälle kääntyvät lauteet, jotka ovat helposti huollettavissa. Vain mielikuvitus on rajana – toteutamme muun muassa kulmalauteet ja kaarevat laudemallit.

Tutustu lisää Mitta-Hermanniin »

Tutustu toteuttamiimme lauteisiin

Mikä on paras materiaali saunan lauteille?

Saunan lauteilla on kautta aikojen ollut suuri merkitys suomalaisen elämässä. Lauteilla on hikoiltu, peseydytty, puhdistauduttu ja synnytetty uutta elämää. Yhä tänäänkin saunan lauteet ovat osa suomalaista identiteettiä.

Meiltä Hermanni-lauteilta saat perinteitä edustavat, käsityönä valmistetut saunan lauteet neljässä eri puulajissa: kuusi, haapa, tervaleppä ja lämpökäsitelty haapa.

Kuusilauteet

Kotimaisesta kuusimetsästä saadusta puusta valmistamme saunaasi lauteet, joissa luonto on läsnä kauniina oksakuvioina ja raikkaan vaaleana, elävänä pintana.

Kuusilauteet kuuluvat kestävimpiin laudemateriaaleihin ja ne ovat kustannustehokas vaihtoehto kotisaunaan. Vaikka kuusilaude kestää erinomaisesti myös välillä kylmenevän saunatilan esimerkiksi mökillä, ei sekään siedä pidempään lattianrajassa kestävää kosteutta ilman kunnon kuivumista välillä.

Me tunnemme saunan lauteet ja tiedämme, miten valmistetaan laudepuut, jotta ne oikein käytettyinä kestävät pitkään. Rautakaupasta ei saunan vaatimukset täyttävää kuusilautaa suoraan saa, mutta meiltä saat laudepaketin, joka on oikein hoidettuna pitkäikäinen.

Katso tarkat tiedot kuusilauteistamme täältä >>

Tervaleppälauteet

Tämän hetken suosituin laudemateriaalimme on tervaleppä. Leppä on painavin laudemateriaaleistamme ja helpoin työstettävyydeltään. Tervalepän väri on lämmin, kauniin punaruskea ja pinta samettisen himmeä ilman runsasta oksakuviota.

Tervaleppälauteet ovat niinikään kestävät, mutta kuusilauteita huokoisemmat. Ne kannattaa käsitellä parafiiniöljyllä ennen käyttöönottoa, kuten muutkin lauteet. Halutessasi teemme öljykäsittelyn valmiiksi puolestasi.

Puusta tehdyt lauteet ovat muita materiaaleja hygieenisemmät, mikäli niiden vain annetaan kuivua kunnolla saunomisen välissä.

Tutustu tervaleppälauteisiimme tarkemmin täällä >>

Haapalauteet

Haapalauteen väri on ainutkertaisen kuulas vaalea. Kun hankit laudepakettimme haavasta, saat saunaasi valoisan laudemateriaalin, joka on äärimmäisen miellyttävä, miltei pehmeä tunnultaan.

Haavan ominaisuuksiin kuuluu voimakas eläminen, kuten vääntyily ja halkeilu. Haavan eläminen vähenee ensimmäisen vuoden jälkeen.

Haapa on laudemateriaaleista vaativin ja kaipaa säännöllistä huoltoa. Oikein hoidettuna se on mitä kaunein ja sopii erinomaisesti myös vaaleasävyisen saunan katto- ja seinämateriaaliksi. On hyvä tietää, että haavalla on voimakas imukyky ja se imee itseensä helposti värjäymiä ym. jälkiä erityisesti, jos öljykäsittelyä ei tehdä säännöllisesti.

Tutustu tarkemmin haapalauteisiimme >>

Lämpökäsitellyt haapalauteet

Kun tahdot lauteillesi rustiikkisen eloisan, hieman hiiltyneen ja tummahkon pinnan, lämpökäsitelty haapa on oiva valinta.

Kauniin, vaihtelevan pinnan lisäksi lämpökäsittely tekee tästä laudemateriaalista erittäin stabiilin, sillä lämpökäsitelty laudepuu ei elä eikä vääntyile ajan eikä lämpötilan vaikutuksesta. Käsittely tekee lauteen pinnan kuitenkin jonkin verran kovemmaksi ja se sälöytyy helpommin. Pinnassa naarmut ja kolhut näkyvät helposti.

Haapa lämpökäsitellään kuumalla ilmalla ja vesihöyryllä noin 190-220 C asteen lämmössä, mikä antaa materiaalille savua muistuttavan tuoksun. Tuoksu haihtuu puusta ajan mittaan.

Lämpökäsitellyn puun ominaisuuksia ovat myös muita parempi mikrobien estokyky sekä kosteuden kestävyys.

Vaikka lämpökäsittely suojaa lauteita kosteudelta, puun perusominaisuuksiin kuuluu huono seisovan märkyyden kesto. Esimerkiksi lauteiden homehtuminen johtuukin käytännössä aina puupintaa vasten seisomaan jääneestä vedestä eikä esimerkiksi väärästä puulaji valinnasta. Saunan on aina suositeltavaa olla kuiva paikka.

Katso tarkemmin lämpökäsitellyt haapalauteemme täältä >>

Saunan lauteet: toimitusaika

Valmislauteet ja Vakio-Hermanni  lauteet toimitamme noin 2-3 viikossa. Mittatilauslauteiden toimitusaika on hieman pidempi, 3-4 viikkoa.

Lauteiden toimitus ja asennus

Toimitamme mittatarkat materiaalit asiakkaan toiveiden mukaisesti joko suoraan kohteeseen tai noutopalveluna tehtaaltamme. Palvelukonseptiimme kuuluu myös lauteiden asennus. Asennuspalvelumme palvelee pääasiassa välillä Helsinki-Ylöjärvi.

Laudepaketti vai mittatilauslauteet?

Meillä on kattava valikoima valmiiksi rakentamiamme, hyvin suunniteltuja laudepaketteja eri materiaaleista. Valitse valmis laudepaketti silloin, jos sinulla ei ole esimerkiksi aikaa tai sopivia työkaluja lauteiden lyhentämiseen. Pakettilauteet on lyhennettävissä juuri omaan saunaasi sopiviksi ja ne on helppo asentaa paikoilleen. Olemme suunnitelleet pakettilauteet siten, että ne on helppo myös irroittaa siivousta varten ilman työkaluja. Tutustu laudepaketteihimme täällä. https://hermanni-lauteet.fi/tuote-osasto/tuotteet/valmislauteet

Mittatilauksena voimme valmistaa myös mitoiltaan tai muotoilultaan erikoisempia lauteita. Suunnittelua varten tarvitsemme asiakkailtamme valmiit pohjapiirustukset, joissa mitat sekä saunatilan erilaiset paikat esimerkiksi ovelle, kiukaalle, IV-venttiilleiile, ikkunoille ja valaisimille on merkittynä. Sen jälkeen voimme suunnitella ehdotuksen saunakalusteista. Mittatilauslauteiden toimitusaika on pakettilauteita pidempi, n. 3 – 4 viikkoa.

Takuu

Kaikki tuotteemme valmistetaan kestävästä liimapuusta, jotta saunan runko pysyy varmasti suorana ja rakenteet ovat jäykkiä. Hermanni-lauteiden erikoisrakenne päästää veden valumaan vapaasti pois; lauteiden kansi ja runko ovat helposti irrotettavissa, joten lauteiden puhdistus on helppoa. Tilaa omasi suoraan netistä tai ole meihin yhteydessä.

Materiaalien ja valmiin tuotteen laatu on meille kunnia-asia. Meille kelpaa vain paras, joten myönnämme Hermanni-lauteille takuun.

Kun haluat saunaasi perinteikkäät, kotimaiset laatulauteet, ota yhteyttä meihin.
Ota yhteyttä

Haluatko jälleenmyyjäksi tai kaipaatko lisätietoja tuotteistamme?

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.  Hermanni-Talot Oy
  Nikkarinkuja 4
  13720 Parola
  myynti­@hermanni-talot.com

  Kuluttajamyynti
  Valtteri Peltoluhta
  0504654737
  valtteri.peltoluhta­@hermanni-talot.com

  Yritysmyynti
  Petri Keinänen
  0500 415 184
  petri.keinanen­@hermanni-talot.com

  Linkkejä
  Esite (pdf)
  Jälleenmyyjät
  Toimitusehdot

  Hermanni logo Luotettava kumppaniAA luottokelpoisuusMenestyjät logo

  Toimitusaika 2-3 viikkoa - Hermanni-lauteet valmistetaan kotimaisena käsityönä tilausten mukaisesti

  Copyright © 2021 Hermanni-Talot Oy