Kun tärkeintä on saunominen

Saunan ovet

Saunan ovet kotimaisena käsityönä, mittatarkasti ja laadukkaista materiaaleista. Saat saunan lasiovet haluamissasi mitoissa.

Hermanni Talot valmistaa perinteiset, kauniit saunan lasiovet standardimitoilla sekä mittatilauksena. Saunan lasiovet ovat saatavana kolmessa kauniissa värissä: kirkas, pronssi ja harmaa ja niissä on nuppivetimet.

Kaikissa saunan ovissa on perinteinen, puinen karmi, jonka materiaaliksi voit valita männyn, tervalepän tai haavan.

Tilauksesta valmistamme saunan lasiovien ovenkarmit myös muusta puulajista tai sävytämme karmit saunasuojalla. Värivaihtoehtoja ovat valkoinen, musta, harmaa ja ruskea. Värittömät puuosat (karmit ja nuppivetimet) suojakäsittelemme aina valmiiksi kirkkaalla saunasuojalla.

Kysy lisää saunan ovista

Näytetään kaikki 3 tulosta

Saunan lasiovet tyylikkäillä puukarmeilla

Valmistamme saunan lasiovet puukarmeilla. Hermanni-lasiovi on karkaistua 8 mm:n turvalasia, jota löytyy eri värisinä ja kokoisina. Ovikarmissa on eri puumateriaalivaihtoehtoja. Haapa ja mänty voidaan myös sävyttää saunavahalla toivomaasi sävyyn. Rullalukko, saranat ja saunan oven silikonikumitiiviste kuuluvat toimituspakettiin.

Saunan ovet toimitetaan seuraavien lisätarvikkeiden kanssa:

 • puuvalmis karmi 42×90 mm
 • silikonikumitiiviste
 • turvalasista valmistettu saunan lasiovi
 • säädettävät Abloy-saranat
 • rullalukko
 • saunan oven vedin
 • suojakäsittely kirkkaalla saunasuojalla (muut sävyt tilauksesta)
Saunan ovi myös mittatilauksena.
Saunan lasiovet saat laadukkaasti Hermanni Lauteelta.

Saunan ovien materiaali- ja kokovaihtoehdot

Perusmallinset saunan ovet ovat muunneltavia kokonaisuuksia. Hermanni-lasiovessa on useita eri materiaali-, väri- ja kokovaihtoehtoja. Valmistamme saunan ovet toiveidesi ja tarpeesi mukaisesti. Lopputulos on viimeistelty ja mittatarkka.

Saunan lasiovet ovat saatavilla väreissä

 • kirkas
 • savunharmaa
 • pronssi

Lasioven varastokoot

 • kirkas: 7×19, 8×19, 9×19, 9×20, 10×20
 • harmaa: 7×19, 8×19, 9×19, 9×20, 10×20
 • pronssi: 9×19, 9×20, 10×20

Ovikarmin materiaalivaihtoehdot

 • mänty
 • tervaleppä
 • haapa

Saunan lasioven karmileveydet

 • 7 = 690 mm
 • 8 = 790 mm
 • 9 = 890 mm
 • 10 = 990 mm

Saunan lasioven karmikorkeudet

 • 19 = 1890 mm
 • 20 = 1990 mm

Saunan ovet mittatilauksena

Ota yhteyttä ja kerro meille haluamasi saunan lasioven mitat!

Tilaa saunan ovi täältä

Saunan ovien karmit

Saunan ovien karmeissa on valittavissa kolme eri materiaalivaihtoehtoa: mänty, terva sekä haapa. Kaikilla materiaaleilla on omat hyvät puolensa, joten voit valita saunan oven karmit sen mukaan, mikä eniten miellyttää silmääsi.

Mäntykarmi

Kotimaisen männyn tuttu, kaunis, oksakuvioinen pinta on raikkaan vaalea, mutta tummenee hieman ajan saatossa UV-valon vuoksi. Mänty on suhteellisen pehmeä puulaji saunan lasioviin. Männyn ominaisuuksiin kuuluu myös se, että se valuu miellyttävän tuoksuista pihkaa. Valmistamme mäntyiset saunan oven karmit erikoiskuivatusta sahatavarasta.

Tervaleppäkarmi

Tervaleppäkarmi on sävyltään lämpimän punaruskea ja puu on mäntyä hieman kovempaa, jolloin se ei ole niin herkkä kolhuille. Tervalepän oksankohdat eivät erotu muusta puusta väriltään. Valmistamme tervaleppäiset saunan lasioven karmit liimapuusta.

Haapakarmi

Saunan ovien haapakarmit teemme erikoistilauksesta. Oksaton haapa toimii erityisen hyvin saunatiloissa kuivissa seinissä. Se tuo saunatilaan valoisuutta kauniilla, kuulaan vaalealla pinnallaan ja toimii kauniina kontrastina tummasävyiselle saunan lasiovelle.

Haavan pinta on samettisen pehmeä tunnultaan. Haapaa käytettäessä on muistettava kosteussuojata puu hyvin esimerkiksi parafiiniöljyllä, sillä haavan ominaisuuksiin kuuluu voimakas imukyky. Haapa kaipaa säännöllistä huolenpitoa eikä pehmoisena puulajina kestä voimakkaita kolhuja.

Saunan ovien vetimet

Nuppivedin viimeistelee saunan ovet. Valittavanasi on joko männystä tai tervalepästä valmistettu vedin, jonka avulla saunan lasiovet avautuvat näppärästi.

Saatavissa ovikokoihin 9×19, 9×20 ja 10×20.

Mäntyinen nuppivedin saunan ovelle.
Mänty (halkaisija 85 mm)
Tervalepästä valmistettu nuppivedin saunan oveen
Tervaleppä (halkaisija 85 mm)

Saunan ovet mittatilauksena

Jos perusoven valmiit mittavaihtoehdot eivät sovi saunaasi, tai jos haet yksilöllisempää ovea, valmistamme saunan ovet toiveidesi mukaisesti. Tällöin voit valita lasin värin, karmin puulajin ja vedinmallin. Tilaa siis meiltä helposti saunan lasiovet mittatilauksena!

Tee mittatilaus

Saunan lasioven puhdistus ja puhtaanapito

Moni tuskailee saunan lasioven puhdistuksen kanssa. Veden tuoma kalkki lasissa muodostuu ongelmaksi silloin, jos lasioven säännöllinen puhdistus laiminlyödään.

Vesiroiskeet kannattaa kuivata saunan ovesta joka kerta ja pyyhkiä kalkkitahrat etikalla heti, kun niitä alkaa näkyä. Suihkuta etikkaa oveen, anna vaikuttaa hetki ja pyyhi pois. Voit viruttaa saunan oven lopuksi vedellä. Tällä tavalla saunan lasiovi pysyy puhtaana kalkkijäämistä.

Jos kalkki pääsee kertymään lasin pintaan, aiheuttaa se lasin syöpymistä, jolloin kalkin irrottaminen vaikeutuu huomattavasti. Saunan lasiovista kannattaa siis pitää huolta!

Laadukkaat saunan ovet kotimaisena käsityönä

Hermanni saunan ovet valmistetaan Hattulassa kotimaisin voimin. Puumateriaali on laadukasta ja kestävää liimapuuta, joka kestää varmasti suorana kosteissa olosuhteissa pitkään. Työstämme saunan lasiovien puuosat koneellisesti, jolloin ne ovat mittatarkkoja ja sopivat paikalleen. Saunan ovien lasiosat tilaamme luotetulta yhteistyökumppanilta.

Kysy lisää saunan lasiovista

Hermanni saunanovi on

 • kestävä ja toimiva
 • laadukas ja viimeistelty
 • kotimaista käsityötä
 • mittatarkka

Miksi valita Hermanni-talot Oy?

Olemme joustava paikallinen toimija, joka on ollut alalla jo vuodesta 1994.

Toimitamme saunan ovet, saunan lauteet ja muut saunatarvikkeet rakennus- ja remonttifirmoille, talotehtaille, rautakauppoihin sekä yksityisille kuluttajille koko Suomen alueelle.

Asennuspalvelumme palvelee pääasiassa välillä Helsinki-Ylöjärvi. Myös saunasisustus, kuten panelointi, on kauttamme mahdollista. Toimintavarmuus ja laatu ovat valttejamme; kaikki tuotteet ovat kotimaassa valmistettuja ja mittatarkkoja. Meiltä saat sekä valmiit paketit että valmistuksen mittatilauksena.

Tilaa saunan lasiovet netistä jo tänään tai ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Kysy saunan ovista

Haluatko jälleenmyyjäksi tai kaipaatko lisätietoja tuotteistamme?

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.  Hermanni-Talot Oy
  Nikkarinkuja 4
  13720 Parola
  myynti­@hermanni-talot.com

  Myynti
  Petri Keinänen
  0500 415 184
  petri.keinanen­@hermanni-talot.com

  Linkkejä
  Esite (pdf)
  Jälleenmyyjät
  Toimitusehdot

  Hermanni logo Luotettava kumppaniAA luottokelpoisuusMenestyjät logo

  Toimitusaika 2-3 viikkoa - Hermanni-lauteet valmistetaan kotimaisena käsityönä tilausten mukaisesti

  Copyright © 2023 Hermanni-Talot Oy