Kun tärkeintä on saunominen

Valmislauteet

Tilaa valmislauteet verkkokaupastamme. Lauteissamme on kolme leveyttä ja neljä peruspituutta, jotka ovat lyhennettävissä saunaasi sopivaan mittaan – lauteet sopivat siis lähes kaikkiin saunoihin!

Meillä valmislauteiden helppous on yhdistetty laadukkaisiin materiaaleihin ja suomalaiseen puutyöosaamiseen. Valmislauteet valmistetaan kotimaisena käsityönä verstaallamme Hattulassa. Lauteemme ovat mittatarkkoja, kestäviä ja helposti asennettavia. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota yksityiskohtiin ja lauteiden toimivuuteen.

Valmislauteet – Kysy lisää!

Näytetään kaikki 8 tulosta

Lauteiden rakenne on kestävä ja lauteiden muotoilun ansiosta vesi pääsee valumaan pois vapaasti. Puurungossa on käytetty vankkaa liimapuuta.

Rakenna vaihtoehdoista saunaasi sopiva kokonaisuus ja tilaa valmislauteet.

Laudepituus: 1490mm, 1790 mm, 2090 mm, 2390mm

Laudeleveys: 400 mm, 500 mm, 600 mm

Laudeleveys, kannet pitkittäin: 346 mm, 446 mm, 546 mm, 646 mm

Huom. Lauteet ovat lyhennettävissä 150 mm molemmista päistä: 1490mm leveä laude sopii 1200-1500 mm leveään saunaan. 1790 mm leveä laude sopii 1500-1800 mm leveään saunaan ja 2090 mm laude 1800-2100 mm saunaan. 2390 mm laude sopii 2100-2400 mm leveään saunaan.

Laudepaketti sisältää lauteiden lisäksi 2 kpl kannakkeita sekä 6 kpl asennusruuveja 6×90 torx.

Haapa, kuusi, tervaleppä vai lämpökäsitelty haapa?

Valitessasi valmislauteiden materiaalia, on tärkeää ottaa huomioon niin oman saunasi tyyli kuin lauteiden toivottu käyttöikä ja hoitotarpeet. Jokaisella puulajilla on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, jotka määrittävät lauteiden kestävyyden, ulkonäön ja tuntuman.

Haapalauteet Kuusilauteet  Tervaleppälauteet Lämpökäsitelty haapa saunan laude

Tutustu laudemateriaaleihin

 • Haapa

Haapapuu on erinomainen materiaali valmislauteille, kun arvostat vaaleaa, pehmeää ja solakkaa ulkonäköä. Se on miellyttävän tuntuinen iholla eikä kuumene liikaa löylyn aikana, mikä lisää saunanautintoa. Haapa on luonnostaan kosteudenkestävä, minkä ansiosta se on kestävä valinta. Haapalauteet vaativat säännöllistä puhdistusta ja toisinaan kevyttä hiontaa säilyttääkseen kauniin ilmeensä. 

 • Kuusi

Kuusi on edullinen vaihtoehto, ja se tarjoaa perinteisen saunakokemuksen. Kuusen tuoksu luo autenttisen saunatunnelman, ja tässä puulajissa yhdistyy hyvä kosteudenkestävyys luontaisen hartsipitoisuuden ansiosta. Kuusilauteet ovat kestäviä ja sopivat niille, jotka etsivät taloudellista ja pitkäikäistä vaihtoehtoa. Säännöllinen hoito auttaa estämään kuusen tummumista. 

 • Tervaleppä

Tervaleppä on arvostettu sen kauniin, lämpimän punaruskean sävyn ja kestävyytensä takia. Tämä puulaji ei kuumene helposti, mikä tekee siitä miellyttävän iholla löylyä heitettäessä. Tervaleppä on myös helppohoitoinen ja hylkii luonnostaan kosteutta, mikä pidentää lauteiden ikää ja vähentää tarvetta jatkuvalle huollolle. 

 • Lämpökäsitelty haapa

Lämpökäsittelyllä haapa saa lisää lämpöä sietäviä ominaisuuksia, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan laadukkaaseen saunaan. Lämpökäsitelty haapa kestää hyvin kosteutta ja lämpölaajenemista, ja se säilyttää muotonsa vähäisen kutistumisen ansiosta pitkään. Tämä materiaali vaatii vähemmän huoltoa kuin käsittelemätön haapa ja tarjoaa elegantin sekä modernin ilmeen. 

Valitsemalla lauteiden materiaalin huolella voit varmistaa, että saunasi tulee palvelemaan sinua pitkään, tarjoten paitsi rentoutumishetkiä myös esteettisen kokonaisuuden jokaiseen löylykertaan. Tutustu eri materiaalien ominaisuuksiin ja valitse ne, jotka vastaavat parhaiten sinun tarpeisiisi ja saunaunelmiisi. 

Toimitusaika

Valmistamme valmislauteet, kuten kaikki muutkin tuotteemme tilausten perusteella. Valmislauteiden toimitusaika on noin 2-3 viikkoa.

Valmislauteita ja muita tuotteitamme myyvät myös esimerkiksi Kodin Terrat, Rauta-Prismat sekä S-Raudat. Voit tiedustella lauteitamme myös näistä myymälöistä. Katso jälleenmyyjät >>

Valmislauteet ovat vaivaton ja kestävä ratkaisu saunaasi

Valmislauteet ovat kotimaista puusepän työtä ja ne valmistetaan parhaista materiaaleista verstaallamme Parolassa. Toimitamme lauteiden mukana asennustarvikkeet ja -ohjeet, joiden avulla onnistut varmasti.

Verkkokaupastamme löydät myös muut saunatuotteemme, kuten sopivat saunatarvikkeet, penkit, selkänojat ja ritilät.

Kaipaatko lisätietoja? Autamme mielellämme kaikissa valmislauteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Ota yhteyttä!

Pitkittäiset vai poikittaiset saunan lauteet? 

Saunan lauteiden suunnittelu on tärkeä osa saunakokemuksen ja saunan toiminnallisuuden suunnittelua. Lauteiden suunta – poikittain tai pitkittäin – vaikuttaa sekä saunan ulkonäköön että käytännöllisyyteen. Mutta mitä nämä termit tarkalleen ottaen tarkoittavat ja mitä etuja kumpikin suuntaus tuo mukanaan? 

 • Lauteet poikittain 

Kun puhutaan lauteista poikittain, tarkoitetaan lautojen asetusta siten, että ne ovat lyhyillä sivuillaan kiinni saunan seinässä ja ulottuvat kohti saunan keskustaa. Tämä suuntaus on perinteinen valinta, joka optimoi tilankäytön ja tarjoaa usein enemmän istumatilaa. Lisäksi ne ovat visuaalisesti miellyttävät ja voivat tehdä saunatilasta avaramman tuntuisen. 

 • Lauteet pitkittäin 

Pitkittäiset lauteet tarkoittavat, että lauteiden laudat on asennettu pitkittäin saunan seiniä mukaillen. Tämä suunnittelu voi luoda vaikutelman yhtenäisestä ja pitkästä tilasta, joka kurottaa pitkin saunan seiniä. Pitkittäiset lauteet ovat hyvä valinta, jos saunassa halutaan korostaa pituussuuntaista tilaa ja luoda selkeä visuaalinen linja. 

 • Valinta käyttötarkoituksen mukaan 

Lauteiden asennussuunnan valinnassa on otettava huomioon saunan mitat, käyttötarkoitus ja oma estetiikka. Poikittaisia lauteita suositaan usein, kun käyttömukavuus ja liikkumisen helppous ovat tärkeässä roolissa, kun taas pitkittäiset lauteet voivat soveltua paremmin saunoihin, joissa halutaan korostaa tilan geometriaa tai saunan pituutta. 

Lisäksi lauteiden suuntaukseen voi vaikuttaa lauteiden alle mahdollisesti sijoitettavat vesiastiat tai muut saunavarusteet. Jonkin verran eroavaisuuksia voi olla myös veden valumisessa ja ilmankierron optimoinnissa riippuen lauteiden suunnasta. 

On tärkeää huomioida, että olipa valinta poikittaiset tai pitkittäiset lauteet, laadukkaat valmislauteet tarjoavat kummatkin helpon asennuksen ja pitkäaikaisen kestävyyden. Tärkeintä on valita ratkaisu, joka parhaiten vastaa sinun henkilökohtaisia toiveitasi ja saunasi erityispiirteitä. 

Valikoimastamme löytyvät sekä poikittaiset että pitkittäiset valmislauteet, jotka on valmistettu huolellisesti valituista materiaaleista. Kummassakin muotoilussa yhdistyvät käytännöllisyys ja tyylikkyys, jotta voit löytää juuri sinun saunaasi sopivan vaihtoehdon. 

Valmislauteiden edut 

 • Nopea ja Helppo Asennus

Valmislauteiden suurin etu perinteisiin lauteisiin verrattuna on asennuksen nopeus ja helppous. Koska lauteet ovat valmisteltu ja mitoitettu tehtaallamme, niiden valmistusta ei tarvitse aloittaa kokonaan alusta saunan mittojen mukaan. Tämä säästää aikaa ja vaivaa erityisesti, kun lauteet on suunniteltu sopimaan monenlaisiin saunatiloihin. Asennuspakkauksen mukana tulevat selkeät ohjeet ja kaikki tarvittavat asennustarvikkeet, jolloin voit nauttia uusista lauteistasi entistä nopeammin.

 

 • Laatu ja Kestävyys 

Kun valitset valmislauteet, saat tuotteen, joka on tehty laadukkaista materiaaleista huolella ja ammattitaidolla. Valikoimastamme löydät monenlaisia puulajeja, jotka on valittu niiden käyttö- ja kosteudenkestävyyden perusteella. Lauteet on suunniteltu kestämään korkeita lämpötiloja ja jatkuvaa kosteutta, mikä on saunassa välttämätöntä. Käsityötä ja laadukkaita materiaaleja yhdistämällä Hermanni-Lauteiden valmislauteet tarjoavat pitkäikäisyyttä ja kauneutta saunatilaasi.

 

 • Tyylikäs Design 

Valmislauteet on suunniteltu esteettisesti miellyttäviksi ja ne soveltuvat erilaisiin saunasisustuksiin, olipa kyseessä moderni tai perinteinen sauna. Saatavilla on monia eri tyylejä ja puulajeja, jotka mahdollistavat haluamasi ilmeen luomisen saunaasi.

 

 • Kustannustehokkuus 

Koska valmislauteet toimitetaan täysin tai osittain koottuina, säästät paitsi asennuskustannuksissa myös aikaa. Tämä tekee valmislauteista kustannustehokkaan vaihtoehdon verrattuna täysin räätälöityihin lauteisiin.

 

 • Ympäristöystävällisyys 

Joissakin tapauksissa valmislauteiden valmistaminen voi olla ympäristön kannalta kestävää, koska ne valmistetaan teollisesti standardoiduilla menetelmillä, jotka minimoivat hukkapuun määrän ja tehostavat materiaalien käyttöä.

Nämä hyödyt tekevät valmislauteista ihanteellisen ratkaisun kaikille, jotka haluavat käytännöllisen, tyylikkään ja kestävän vaihtoehdon saunatilaan. Tarkastele valikoimaamme ja löydä täydelliset lauteet saunaasi – ilman että joudut tinkimään laadusta tai saunakokemuksen ylellisyydestä! 

Haluatko jälleenmyyjäksi tai kaipaatko lisätietoja tuotteistamme?

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.  Hermanni-Talot Oy
  Nikkarinkuja 4
  13720 Parola
  myynti­@hermanni-talot.com

  Myynti
  Petri Keinänen
  0500 415 184
  petri.keinanen­@hermanni-talot.com

  Linkkejä
  Esite (pdf)
  Jälleenmyyjät
  Toimitusehdot

  Hermanni logo Luotettava kumppani AA luottokelpoisuus Menestyjät logo

  Toimitusaika 2-3 viikkoa - Hermanni-lauteet valmistetaan kotimaisena käsityönä tilausten mukaisesti

  Copyright © 2024 Hermanni-Talot Oy