Kun tärkeintä on saunominen

Miksi lauteeseen upotettava kiuas on niin suosittu?

Rakentamisessa tulee uusia trendejä säännöllisin väliajoin, ja sama pätee myös saunan rakentamiseen sekä remontointiin. Tämän päivän selkeä trendi on upotettava kiuas, joka sijoitetaan saunan alalauteen sisään. Tyylikäs kiuas poikkeaa ulkonäöltään perinteisestä kiukaasta, ja kiukaan sijoituspaikka on alempana.

Lauteeseen kiuas upotetaan siten, että se on pystytetty lattialle ja sitä ympäröivät lauteiden laudat. Kiuasta varten täytyy siis tehdä reikä lauteeseen, joten saunan lauteiden rakenne poikkeaa hieman tavallisista lauteista.

Upotettu kiuas tuo saunaan mukavaa modernia tunnelmaa, ja lauteeseen upotettu kiuas on myös tyylikäs ratkaisu. Upotettu kiuas voidaan asentaa lähelle saunan nurkkaa tai keskelle lauteita.

Haapalaude
Lauteeseen upotettava kiuas on tyylikäs valinta.

Miten lauteeseen upotettu kiuas toimii?

Lauteeseen upotettu kiuas toimii sähköllä. Pääsääntöisesti kaikki markkinoilla olevat upotettavat kiukaat ovat sähkötoimisia eikä puulämmitteisiä upotettuja kiukaita juuri ole. Joissakin todella harvinaisissa tilanteissa upotettu kiuas voi olla puulämmitteinen, mutta silloin itse kiuas on käsityönä valmistettu eikä markkinoilla oleva malli.

Upotettuja kiukaita valmistavat muun muassa Harvia, Tulikivi, Sawo ja Mondex. Sähköllä toimiva upotettu kiuas saa virtansa sähkökaapelia pitkin. Sähköjohto vedetään kiukaalle lattian kautta, joten ratkaisu poikkeaa hieman tavallisesta sähkökiukaasta, jonka kaapelit vedetään seinän läpi.

Kiukaiden hinnat vaihtelevat sen mukaan, miten tehokkaita ne ovat ja miten ison saunan ne pystyvät lämmittämään. Upotettavan mallisia kiukaita löytyy pyöreänmuotoisia mutta myös neliskulmaisia.

Miksi upotetut kiukaat ovat nykyään niin suosittuja?

Lauteeseen upotetut kiukaat ovat nykyään suosittuja, koska ne ovat ulkonäöltään kauniita. Netistä voi löytää villejäkin suunnitelmia erilaisista saunoista ja kiukaan sijoituspaikoista. Lauteeseen upotettavasta kiukaasta on tullut suosittu sisustustrendi.

Upotettavan kiukaan avulla saunasta voi tehdä juuri sellaisen kuin talon tai mökin omistaja itse haluaa. Monelle perinteinen puukiuas tai seinään kiinnitettävä sähkökiuas ei ole mieleinen ratkaisu, joten he etsivät jotakin muuta kiuastyyppiä. Tällöin upotettava kiuas saattaa olla hyvä valinta.

Mittatilauslaude kiuasintegroinnilla
Upotettavan kiukaan ansiosta saunasta voi rakentaa todella persoonallisen.

Onko upotettava kiuas paloturvallinen?

Upotettava kiuas on täysin paloturvallinen. Oikein asennettuna kiuas ei aiheuta palovaaraa lauteille tai muille puisille saunan osille. Kiuas on myös turvallinen, sillä siihen asennetaan puinen kaide ympärille. Tällä tavoin kiuas on suojattu paremmin vahingoilta, esimerkiksi jos joku huomaamattaan koskee jalalla kiukaaseen. Suojakaide ehkäisee tämän kaltaisia onnettomuuksia.

Lauteeseen upotettavasta kiukaasta tehdään paloturvallinen jättämällä tarpeeksi iso tila laudepuun ja kiukaan välille. Suojaetäisyys vaihtelee valmistajasta ja kiukaasta riippuen, joten ylimääräinen tilantarve kannattaa ottaa huomioon lauteita suunnitellessa.

Suojaetäisyyden lisäksi lauteisiin tulee kaulus, joka antaa lisää suojaa kuumuutta vastaan. Yleensä upotettavan kiukaan kaulus on valmistettu metallista, mutta ne voivat olla myös muuta palamatonta materiaalia. Jokaisen upotettavan kiukaan mukana tulee suojarengas lauteeseen sekä suojakaide.

Nostaako upotettava kiuas lauteiden hintaa?

Upotettava kiuas nostaa lauteiden hintaa jonkin verran, koska lauteet täytyy suunnitella kiukaalle sopivaksi. Upotuksen tekeminen alalauteeseen vie aikaa suunnittelun puolesta, mutta sen tekemiseen menee myös oma aikansa.

Upotettava kiuas ja sen vaatima tila kannattaa myös ottaa huomioon, kun saunaa suunnitellaan. Tavallisesti upotettava kiuas vaatii noin 60cm halkaisijan kokoisen tilan suojaetäisyyksineen. Mitat kuitenkin vaihtelevat kiukaan mukaan.

Kannattaakin siis ottaa yhteyttä Hermanni-Taloihin, jotta voimme auttaa lauteiden suunnittelussa sekä valmistuksessa. Ammattimaisella tarkkuudella ja taidolla saamme aikaan parhaimman lopputuloksen, oli sitten kyse upotettavan kiukaan lauteista tai tavallisista saunan lauteista.

Upotettavan kiukaan lauteet maksavat hieman enemmän mutta ovat näyttävä osa saunaa.

Upotettavan kiukaan hyödyt

Ulkonäön lisäksi upotettava kiuas on siitä hyödyllinen, että siinä on yleensä enemmän kiviä kuin normaalissa kiukaassa. Esimerkiksi perinteinen seinään kiinnitettävä sähkökiuas ei pysty kannattelemaan suurta kuormaa kiviä. Lattialla seisova upotettu kiuas sen sijaan pystyy pitämään sisällään isonkin määrän kiviä ilman pelkoa rakenteiden kestävyydestä.

Tyypilliseen seinään kiinnitettävään kiukaaseen mahtuu noin 25 kiloa kiviä, kun taas tornimalliseen upotettavaan kiukaaseen voi mahtua jopa 100 kiloa kiviä. Siksi upotettava kiuas varaa lämpöä enemmän ja se pysyy pidempään lämpöisenä.

Mistä saa upotettavalle kiukaalle sopivat lauteet?

Sopivat lauteet upotettavalle kiukaalle saat helposti Hermanni-Taloilta. Teemme kaikenlaiset lauteet sekä yksityisasiakkaiden että yritysten tarpeisiin. Oli kyse sitten upotettavan kiukaan lauteista tai normaaleista lauteista, niin projekti onnistuu varmasti!

Meiltä löytyy neljää erilaista puulajia jokaiseen tarpeeseen. Lauteita voi valmistaa esimerkiksi kuusesta, haavasta, lepästä sekä lämpökäsitellystä haavasta valmistettuna. Lauteiden valikoima on laaja, joten löydät takuulla etsimäsi.

Ota yhteyttä upotettavan kiukaan lauteista, niin etsitään sinulle sopivin ratkaisu.

Haluatko jälleenmyyjäksi tai kaipaatko lisätietoja tuotteistamme?

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.  Hermanni-Talot Oy
  Nikkarinkuja 4
  13720 Parola
  myynti­@hermanni-talot.com

  Myynti
  Petri Keinänen
  0500 415 184
  petri.keinanen­@hermanni-talot.com

  Linkkejä
  Esite (pdf)
  Jälleenmyyjät
  Toimitusehdot

  Hermanni logo Luotettava kumppani AA luottokelpoisuus Menestyjät logo

  Toimitusaika 2-3 viikkoa - Hermanni-lauteet valmistetaan kotimaisena käsityönä tilausten mukaisesti

  Copyright © 2024 Hermanni-Talot Oy