Kun tärkeintä on saunominen

Saunan suunnittelu – mitä ottaa huomioon?

Saunan suunnittelu antaa paljon mahdollisuuksia erilaisille toteutuksille. Ihannetilanteessa sauna suunnitellaan tarkasti jo ennen kuin se on rakennettu. Aina tilanne ei ole tämä ja silloin tarvitsemme saunan suunnittelua varten saunatilan pohjapiirustuksen. Siitä näemme esimerkiksi mitat, ikkunoiden paikat, IV-kanavien läpiviennit sekä valaisinten paikat. Näillä kaikilla on suuri merkitys saunan kalustusta suunniteltaessa.

Jos saunaan haetaan näyttävyyttä tai persoonallista ilmettä, kalusteet voidaan suunnitella tilan mittojen mukaan. Käymme tarvittaessa paikan päällä mittaamassa kohteen ja keskustelemassa asiakkaan toiveista. Saunan suunnittelu tehdään 3D-mallinnuksena, ja hyväksytyn suunnitelman jälkeen projekti on valmis 2-3 viikossa.

Saunakalusteiden suunnittelussa keskeisessä osassa ovat materiaalit, laudemalli ja saunaan haluttu ilme. Pidämme tärkeänä myös sitä, että saunan lauteet ovat huoltovapaat ja sauna on helppo pitää puhtaana.

Miten saunan suunnittelu etenee?

Ennen kuin kalusteiden valmis 3D-ehdotus on käsissäsi, etenee saunan suunnittelu seuraavasti:

 1. Käymme tarvittaessa paikan päällä mittaamassa kohteen ja keskustelemassa saunatoiveistasi.
 2. Yhdessä kanssasi valitaan lauteiden malli ja materiaali.
 3. Teemme kalustesuunnitelman kolmiulotteisena mallinnuksena ja annamme hintatarjouksen.
 4. Hyväksytyn suunnitelman jälkeen kalusteet ovat valmiita 2 – 4 viikossa.

Saunan kalusteiden suunnittelu kannattaa tehdä ennen rakentamisen aloittamista

Ihannetilanteessa saunan suunnittelu toteutetaan siinä vaiheessa, kun saunaa ei ole vielä rakennettu. Tällöin pystymme vaikuttamaan paremmin saunan ilmeeseen sekä esimerkiksi saunan oven, kiukaan ja lauteiden kiinnikkeiden sijoitteluun. Ks. taustavanerin asennusohje.

Uudisrakennuksissa arkkitehdin linjaukset vaikuttavat saunan suunnittelun mahdollisuuksiin. Seinien, ovien ja ikkunoiden sijoittelu on ennalta määritelty, joten saunan kalustus on toteuttava niissä raameissa. Myös lauteiden malli ja kiukaan paikat on yleensä määritelty etukäteen.

Mitta-Hermanni saunan lauteet ja saunan suunnittelu

Sauna tehdään yleensä viimeisenä, ja valitettavan usein saunakalusteiden erikoisliike astuu kuvaan vasta tässä vaiheessa. Asiakkaan kaikkia toiveita ei siten välttämättä pystytä toteuttamaan. Jos siis mahdollista, saunan suunnittelu kannattaa pyytää ammattilaiselta jo varhaisessa vaiheessa, jotta lopputulos on varmasti halutunlainen.

Olemme joustava toimija ja pystymme toteuttamaan asiakkaan toiveet haastavissakin olosuhteissa. Teemme saunan kalusteiden suunnittelua niin uudis- kuin saneerauskohteisiinkin.

Ota meihin yhteyttä!

Haluatko jälleenmyyjäksi tai kaipaatko lisätietoja tuotteistamme?

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.  Hermanni-Talot Oy
  Nikkarinkuja 4
  13720 Parola
  myynti­@hermanni-talot.com

  Myynti
  Petri Keinänen
  0500 415 184
  petri.keinanen­@hermanni-talot.com

  Linkkejä
  Esite (pdf)
  Jälleenmyyjät
  Toimitusehdot

  Hermanni logo Luotettava kumppaniAA luottokelpoisuusMenestyjät logo

  Toimitusaika 2-3 viikkoa - Hermanni-lauteet valmistetaan kotimaisena käsityönä tilausten mukaisesti

  Copyright © 2023 Hermanni-Talot Oy