Kun tärkeintä on saunominen

Saunan suunnittelu – Mitä ottaa huomioon?

Saunan suunnittelu antaa paljon mahdollisuuksia erilaisille toteutuksille. Ihannetilanteessa sauna suunnitellaan tarkasti jo ennen kuin se on rakennettu. Aina tilanne ei ole tämä ja silloin tarvitsemme suunnittelua varten saunatilan pohjapiirustuksen. Siitä näemme esimerkiksi mitat, ikkunoiden paikat, IV-kanavien läpiviennit sekä valaisinten paikat. Näillä kaikilla on suuri merkitys, jotta saunan suunnittelu onnistuisi halutulla tavalla.

Jos saunaan haetaan näyttävyyttä tai persoonallista ilmettä, kalusteet voidaan suunnitella tilan mittojen mukaan. Käymme tarvittaessa paikan päällä mittaamassa kohteen ja keskustelemassa asiakkaan toiveista. Saunan suunnittelu tehdään 3D-mallinnuksena, ja hyväksytyn suunnitelman jälkeen projekti on valmis 2-3 viikossa.

Onnistunut saunan suunnittelu ottaa huomioon monia asioita aina mitoista saunan kalusteisiin. Saunakalusteiden suunnittelussa keskeisessä osassa ovat materiaalit, laudemalli ja saunaan haluttu ilme. Pidämme tärkeänä myös sitä, että saunan lauteet ovat huoltovapaat ja sauna on helppo pitää puhtaana. Ammattitaitoinen saunan suunnittelu ottaa huomioon myös saunan käytännöllisyyden.

Miten saunan suunnittelu etenee?

Ennen kuin kalusteiden valmis 3D-ehdotus on käsissäsi, etenee saunan suunnittelu seuraavasti:

 1. Käymme tarvittaessa paikan päällä mittaamassa kohteen ja keskustelemassa saunatoiveistasi.
 2. Yhdessä kanssasi valitaan lauteiden malli ja materiaali.
 3. Teemme kalustesuunnitelman kolmiulotteisena mallinnuksena ja annamme hintatarjouksen.
 4. Hyväksytyn suunnitelman jälkeen kalusteet ovat valmiita 2 – 4 viikossa.

Saunan suunnittelu kannattaa tehdä ennen rakentamisen aloittamista

Ihannetilanteessa saunan suunnittelu toteutetaan siinä vaiheessa, kun saunaa ei ole vielä rakennettu. Tällöin pystymme vaikuttamaan paremmin saunan ilmeeseen sekä esimerkiksi saunan oven, kiukaan ja lauteiden kiinnikkeiden sijoitteluun. Ks. taustavanerin asennusohje.

Uudisrakennuksissa arkkitehdin linjaukset vaikuttavat saunan suunnittelun mahdollisuuksiin. Seinien, ovien ja ikkunoiden sijoittelu on ennalta määritelty, joten saunan kalustus on toteuttava niissä raameissa. Myös lauteiden malli ja kiukaan paikat on yleensä määritelty etukäteen.

Mitta-Hermanni saunan lauteet ja saunan suunnittelu. Hermanni-Lauteet tietää, miten saunan suunnittelu kannattaa tehdä, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.
Saunan suunnittelu onnistuu, kun asialla on alan kokenut ammattilainen.

Sauna tehdään yleensä viimeisenä, ja valitettavan usein saunakalusteiden erikoisliike astuu kuvaan vasta tässä vaiheessa. Asiakkaan kaikkia toiveita ei siten välttämättä pystytä toteuttamaan. Jos siis mahdollista, saunan suunnittelu kannattaa pyytää ammattilaiselta jo varhaisessa vaiheessa, jotta lopputulos on varmasti halutunlainen.

Millainen on onnistunut saunan suunnittelu?

Saunan suunnittelu vaatii harkintaa ja miettimistä, sillä tilaa on usein rajoitetusti ja kiuas sekä lauteet täytyy saada mahtumaan saunatilaan fiksulla tavalla. Samalla täytyy ottaa huomioon saunan mukavuus sekä suojaetäisyydet kiukaaseen.

Hermanni-Lauteet hoitaa saunasi suunnittelun alusta loppuun. Meillä on kokemusta lukemattomisya saunaprojekteista. Olemme joustava toimija, ja pystymme toteuttamaan asiakkaan toiveet haastavissakin olosuhteissa. Meiltä onnistuu saunan suunnittelu niin uudis- kuin saneerauskohteisiinkin!

Saunan suunnittelu taidokkaasti – Ota yhteyttä!

Haluatko jälleenmyyjäksi tai kaipaatko lisätietoja tuotteistamme?

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.  Hermanni-Talot Oy
  Nikkarinkuja 4
  13720 Parola
  myynti­@hermanni-talot.com

  Myynti
  Petri Keinänen
  0500 415 184
  petri.keinanen­@hermanni-talot.com

  Linkkejä
  Esite (pdf)
  Jälleenmyyjät
  Toimitusehdot

  Hermanni logo Luotettava kumppani AA luottokelpoisuus Menestyjät logo

  Toimitusaika 2-3 viikkoa - Hermanni-lauteet valmistetaan kotimaisena käsityönä tilausten mukaisesti

  Copyright © 2024 Hermanni-Talot Oy