Kun tärkeintä on saunominen

Mistä saunan lauteiden hintojen nousu johtuu?

Saunan lauteiden hintojen nousu johtuu monesta syystä, mutta suurin yksittäinen syy on materiaalin hintojen nousu. Lähes kaikkien puulajikkeiden hinta on noussut Venäjän hyökättyä Ukrainaan maaliskuussa 2022. Myös sähkön hinta ja kuljetuskustannusten nousu vaikuttavat lauteiden hintaan. 

Kuten kaikki muutkin lauteita valmistavat yritykset, myös Hermanni-Lauteet on joutunut nostamaan tuotteidensa hintoja. Hintoja jouduttiin nostamaan helmikuussa, huhtikuussa ja valitettavasti uudestaan elokuussa. 

Hintojen korotukset johtuvat puun hinnan noususta, sähkön hinnan noususta ja kuljetuskustannusten kasvusta. Syitä lauteiden hintojen nousulle on siis monia. 

Kaarevat saunanlauteet toteutettavissa Mitta-Hermanni -ratkaisulla
Lähes kaikki hinnat ovat nousseet kuluneen vuoden aikana, myös saunan lauteiden hinta.

Mikä kaikki vaikuttaa saunan lauteiden hintaan? 

Lauteiden hintaan vaikuttaa eniten puun hinta sekä saatavuus, mutta myös sähkö ja kuljetuskustannukset tuovat oman lisänsä hintaan. Materiaalin hinta vaikuttaa lauteiden hintaan eniten, mutta myös esimerkiksi sähkön hinnalla on osuutensa lauteiden hintojen nousussa. 

Tämä kaikki nostaa lauteiden valmistuksen kustannuksia, mutta saunan lauteiden kuljettaminen ei ole myöskään halpaa. Emme ole nostaneet toimitusmaksua, joten se on sama kuin ennenkin. Kuljetuskustannusten nousu tuo kuitenkin oman paineensa hintoihin. 

Miksi puun hinta nousee?  

Puun hinta nousee, koska puutavaran kysyntä on noussut ja samaan aikaan tarjonta on pienentynyt. Puun kysyntä on noussut, koska lukuisat remontit ovat nostaneet hintaa Suomessa. Puutavaran tarjonta on kuitenkin pienentynyt Ukrainan sodan takia. Ennen sotaa puuta tuotiin paljon Ukrainasta, mutta nyt puutavaraa ei pystytä toimittamaan yhtä paljon kuin ennen. 

Lämpökäsitellyn haavan hinta on noussut noin 26 prosenttia, myös tervaleppä ja kirkas haapa ovat kallistuneet noin 15 prosenttia. Hinnat näkyvät kaikissa puutuotteissa, myös saunan lauteissa. Kannattaakin siis varata hieman ylimääräistä rahaa saunaremonttia tai muuta remonttia varten, jos olet suunnitelmissa toteuttaa sellaisen seuraavien kuukausien aikana. 

Sähkön hinta ja kuljetuskustannusten nousu vaikuttavat sauna lauteiden hintoihin, mutta ne vaikuttavat myös materiaalin hintaan. Puun kuljettaminen ei ole halpaa ja nousseet polttoainekustannukset vaikuttavat omalta osaltaan materiaalien hintoihin. 

Materiaalien saatavuuden kanssa on ollut haasteita. Esimerkiksi lämpökäsitellyn haavan hinta on pompannut yllättävän ylös.

Hintoihin saattaa tulla helpotusta keväällä 

Tunnelin päässä on kuitenkin hieman valoa näkyvissä, sillä hintoihin saattaa tulla helpotusta keväällä. Talven hintapiikin jälkeen sähkön hinta lähtee todennäköisesti laskuun keväällä. Oman vaikutuksensa sähkön hintaan saattaa tuoda Olkiluodon kolmannen ydinreaktorin käynnistyminen. 

Venäjän hyökkäys Ukrainaan saattaa kuitenkin vaikuttaa hintoihin vielä ensi vuoden keväänäkin. Puutavaran toimitusvaikeudet saattavat jatkua, mutta energian hinnan sekä kuljetuskustannusten lasku voivat tuoda helpotusta hintoihin. 

Hermanni-Lauteet seuraa tilanteen kehitystä, ja hintoja päivitetään verkkosivuillemme sitä mukaa, kun muutoksia tapahtuu.  

Kiitos Hermanni-Lauteiden asiakkaille 

Hintojen noususta huolimatta asiakkaamme ovat pysyneet meille uskollisina ja tyytyväisinä. Hermanni-Lauteet haluaakin kiittää asiakkaitaan siitä, että he ovat olleet niin ymmärtäväisiä vaikeasta tilanteesta huolimatta. Hintoja on nostettu pakon edessä, koska materiaalitilanne ei ole tällä hetkellä helppo. 

Valikoimamme on edelleen laaja, joten voit käydä tarkistamassa tämän hetkisen hinnan useista tuotteista. Hermanni-Lauteiden valikoimasta löydät muun muassa saunan lauteet, saunan penkit, kiuassuojakaiteet, selkänojat, väliritilät ja laudetukijalat

Voit olla yhteydessä asiantuntevaan henkilökuntaamme, jos suunnittelet saunan lauteiden remontointia tai uusien lauteiden hankkimista. 

Ota yhteyttä saunan lauteiden ammattilaiseen! 

Haluatko jälleenmyyjäksi tai kaipaatko lisätietoja tuotteistamme?

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.  Hermanni-Talot Oy
  Nikkarinkuja 4
  13720 Parola
  myynti­@hermanni-talot.com

  Myynti
  Petri Keinänen
  0500 415 184
  petri.keinanen­@hermanni-talot.com

  Linkkejä
  Esite (pdf)
  Jälleenmyyjät
  Toimitusehdot

  Hermanni logo Luotettava kumppani AA luottokelpoisuus Menestyjät logo

  Toimitusaika 2-3 viikkoa - Hermanni-lauteet valmistetaan kotimaisena käsityönä tilausten mukaisesti

  Copyright © 2024 Hermanni-Talot Oy